Hundmat

På grund av Brexit och där tillhörande avgifter och tull så har priset för Benevos produkter gått upp. I takt med att de varor som fylls på nu efter Brexit så justeras priset på deras produkter efter de ökade kostnaderna.

Samtliga torr- och våtfoder är helt vegetabiliska, inga tillsatser är heller av animaliskt ursprung. Dessa produkter är producerade av tillverkare som är specialiserade på just denna sortens foder. Kunder som av etiska skäl utesluter animaliska produkter kan använda dessa foder. Likaså hundar som har olika former av känslighet mot animaliskt protein.
Ami Dog finns just nu i två varianter, Ami Dog Small Size är utan L-karnitin.
Nedan kan du läsa mer om våra foderproducenter;


AMI  är ett italienskt märke med mer än 10 års erfarenhet, känd över hela  världen för kvalitet. Deras produkter är innovativa, vetenskapligt  studerade och framåtblickande.
Ami tillverkar både torrfoder och blötfoder.


Benevo  är en oberoende brittisk tillverkare av kompletta vegetariskt och  veganskt foder till sällskapsdjur samt godsaker i olika former.
Benevo  tror på att det finns ett alternativ till att använda kött,  köttbiprodukter och köttderivat i djurfoder samtidigt som man  tillgodoser näringsbehovet ett djur behöver för ett lyckligt och  hälsosamt liv.
Alla produkterna är godkända av Vegetarian Society.
Benevo tillverkar både torrfoder och blötfoder.


Vegan4Dogs  är ett litet tyskt företag som specialiserat sig på vegetabiliska  produkter till hund. Med deras högkvalitativa produkter V-Complete och  Edgar erbjuder de ett komplett utbud både med helfoder och tillskott för  de som vill laga egen hundmat.
Vegan4Dogs tillverkar torrfoder.


V-Dog  tillverkas i Storbritannien utan konstgjorda färgämnen eller  konserveringsmedel. Deras produkter är godkända av Vegetarian Society  och The Vegan Society och har utvecklats utan användning av djurförsök.  V–Dog har också Petas godkännande. V–Dog är det perfekta sättet att se  till att ditt husdjurkan leva ett hälsosamt, aktivt liv utan kött. Så  för de som vill ha en komplett vegetarisk livsstil för sig och sin hund,  har hunden allergi mot kött eller om de bara vill prova något annat som  hunden kommer att älska,erbjuder V-dog svaret.
V-dog tillverkar torrfoder.


VEGDOG  foder utvecklades under ett års tid tillsammans med veterinär och de  söker ha den allra högsta kvalitén på ingredienserna i sina produkter.  VEGDOG fick sin start utifrån att grundarens egen hund hade  överkänslighet som visade sig i form av klåda och gastrointestinala  problem. Botningen för hennes hund blev en helt vegetabilisk diet. Det  var starten på att själv skapa ett veganskt helfoder. VEGDOG fick Peta Progress Award 2016.
VEGDOG tillverkar både blötfoder torrfoder och tillskott.


Tyvärr är inte Yarrah längre med i sortimentet då de bytt vitamin D till ett animaliskt. Men vi hoppas det kommer tillbaka igen.

Yarrah  som tillverkar ett brett urval av foder, där framförallt det ekologiska  står i centrum, gjorde faktiskt sitt första vegofoder redan 1995. Denna  var redan då vegansk och de lyckades få alla ingredienser ekologiska  dessutom. 2004 kom Yarrahs första vegetariska blötfoder. Yarrahs tre  skäl till varför de tycker veganska foder är att föredra är; (1) den är  bra för hundar som har problem med allergier eller överkänslighet mot  animaliskt protein. (2) Kalorisnål vilket passar äldre och överviktiga  hundar. (3) Ekologiska fotavtrycket minskar tack vare att det både är  ekologiskt och fritt från animaliska ingredienser.
Yarrah tillverkar både torrfoder och blötfoder.