Foder

Samtliga torr- och våtfoder är helt vegetabiliska, inga tillsatser är heller av animaliskt ursprung. Dessa produkter är producerade av tillverkare som är specialiserade på just denna sortens foder. Kunder som av etiska skäl utesluter animaliska produkter kan använda dessa foder. Likaså hundar som har olika former av känslighet mot animaliskt protein.

Våra tillverkare är följande;


AMI är ett italienskt märke med mer än 10 års erfarenhet, känd över hela världen för kvalitet. Deras produkter är innovativa, vetenskapligt studerade och framåtblickande.
Ami tillverkar både torrfoder och blötfoder.


Benevo är en oberoende brittisk tillverkare av kompletta vegetariskt och veganskt foder till sällskapsdjur samt godsaker i olika former.
Benevo tror på att det finns ett alternativ till att använda kött, köttbiprodukter och köttderivat i djurfoder samtidigt som man tillgodoser näringsbehovet ett djur behöver för ett lyckligt och hälsosamt liv.
Alla produkterna är godkända av Vegetarian Society.
Benevo tillverkar både torrfoder och blötfoder.


Vegan4Dogs är ett litet tyskt företag som specialiserat sig på vegetabiliska produkter till hund. Med deras högkvalitativa produkter V-Complete och Edgar erbjuder de ett komplett utbud både med helfoder och tillskott för de som vill laga egen hundmat.
Vegan4Dogs tillverkar torrfoder.


V-Dog tillverkas i Storbritannien utan konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. Deras produkter är godkända av Vegetarian Society och The Vegan Society och har utvecklats utan användning av djurförsök. V–Dog har också Petas godkännande. V–Dog är det perfekta sättet att se till att ditt husdjurkan leva ett hälsosamt, aktivt liv utan kött. Så för de som vill ha en komplett vegetarisk livsstil för sig och sin hund, har hunden allergi mot kött eller om de bara vill prova något annat som hunden kommer att älska,erbjuder V-dog svaret.
V-dog tillverkar torrfoder.


VEGDOG foder utvecklades under ett års tid tillsammans med veterinär och de söker ha den allra högsta kvalitén på ingredienserna i sina produkter. VEGDOG fick sin start utifrån att grundarens egen hund hade överkänslighet som visade sig i form av klåda och gastrointestinala problem. Botningen för hennes hund blev en helt vegetabilisk diet. Det var starten på att själv skapa ett veganskt helfoder. VEGDOG fick Peta Progress Award 2016.
VEGDOG tillverkar bara blötfoder.


Yarrah som tillverkar ett brett urval av foder, där framförallt det ekologiska står i centrum, gjorde faktiskt sitt första vegofoder redan 1995. Denna var redan då vegansk och de lyckades få alla ingredienser ekologiska dessutom. 2004 kom Yarrahs första vegetariska blötfoder. Yarrahs tre skäl till varför de tycker veganska foder är att föredra är; (1) den är bra för hundar som har problem med allergier eller överkänslighet mot animaliskt protein. (2) Kalorisnål vilket passar äldre och överviktiga hundar. (3) Ekologiska fotavtrycket minskar tack vare att det både är ekologiskt och fritt från animaliska ingredienser.
Yarrah tillverkar både torrfoder och blötfoder.

Nedan kan du enkelt beställa smakprov om du vill prova i mindre mängd, annars finner du våra foder i respektive kategori.

Beroende  på vilket alternativ du beställer så plockar vi ihop dina smakprover  så du kan låta hunden avgöra vad den tycker mest om. Du får även en  enkel sammanställning på innehållet i de olika fodren på ett  A4  så du  kan jämföra.

Väl själv hur mycket du vill köpa (cirka   75g/påse).  Eller du kanske har en väldigt liten hund och det räcker  med  mindre  mängder torrfoder, ja då kan du också välja det du vill ha i  denna produktgrupp! Vissa smakprover är tillverkarnas egna (Edgar).