Hållbar och hälsosam övergång till växtbaserat hundfoder – allt baserat på modern forskning


Nosar du på eller helt göra en övergången till högkvalitativ och näringsmässigt balanserad växtbaserad hundmat?
För oss är växtbaserat inte bara ett alternativ; det är perfekt för allergiker och känsliga hundar. Oroa dig inte, vi på Vecanis matar våra hundar med samma foder som uppskattas av miljontals hundar världen över och kompromissar aldrig med deras hälsa.

Vi får ofta frågan om det svåraste med en vegansk hund, och vårt svar är konsekvent:
Andra människors reaktioner. "Men hunden kommer från vargen och är köttätare", sägs det trots att vetenskaVetenskapen har sagt sitt.Det är inte svårt för att öppna en burk med lupinbönor och blåbär tar varken mer eller mindre tid än en burk med fisk eller kött från en ko.

Varför övergå till växtbaserat?

Utöver det faktum att de stackars djuren i djurfabrikerna föds och dör på samma betonggolv och att vi sakta grillar vår jord, är ofta lösningen på foderallergier ett ordentligt växtbaserat foder. Detta alternativ blir snabbt det mest populära hypoallergena valet för hundar med svåra allergier.
växtbaserad hundmat, som är fri från animaliska ingredienser, är det idealiska valet för hypoallergena behov.

Vecanis 5 bästa övergångstips:

  1. Använd växtbaserad mat som topping - Att strö vegansk torr- eller blötfoder över din hunds nuvarande måltid är ett utmärkt sätt att få in mer variation i din hunds kost med alla de extra fördelarna med växtbaserad mat.

  2. Prova köttfria måndagar - Följ den mänskliga trenden och börja med små steg. Det är ett utmärkt sätt att låta din hund smaka på läckerheten i växtbaserad hundmat.

  3. 50/50-metoden - Försök introducera din hund till några veganska alternativ för hälften av deras måltider. Du kan prova veganska frukostar eller middagar. I vårt växtbaserade sortiment hittar du närings- och proteinrika fodral tillverkade av bland annat bönor, sötpotatis, moringa, frukt och grönsaker i både våta och torra varianter, så det finns massor av val.

  4. Var flexitarian - Det är upp till dig vad du ger din hund. Om du vill prova din hunds vanliga köttbaserade livsmedel tillsammans med några växtbaserade fungerar det bra. Valet är ditt och din hunds.

  5. Gör den fullständiga omställningen till växtbaserat hundfoder. Forskning har visat att hundar kan må bra på en vegansk diet så länge den är näringsmässigt balanserad och innehåller alla de väsentliga näringsämnena som en hund behöver. Så snart din hund har anpassat sig till sin nya mat är det okej att övergå till en helt växtbaserad diet. Var inte orolig. Forskningen är tydlig: Växtriket kan erbjuda alla näringsämnen, vitaminer, mineraler och antioxidanter som hundar behöver för att förbli friska, samtidigt som det hjälper till att reglera din hunds vikt.

Så gör du en säker övergång - Experttips från professor Knight


Professor Andrew Knight är en framstående forskare inom djurskydd och vegandiet för sällskapsdjur. Med professuren i djurskydd och etik vid Winchester University och som grundare av universitetets Center for Animal Welfare, har han publicerat över 150 akademiska och 80 populära publikationer. Hans engagemang sträcker sig över ämnen som växtbaserad kost för sällskapsdjur, klimatförändringar, boskapssektorn, invasiv djurforskning och andra frågor om djurskydd.

1) Näringsmässigt balanserad och komplett kost

Knight menar att det är avgörande att använda foder som är näringsmässigt balanserat och komplett. Han rekommenderar att man köper kommersiella foder från tillverkare med höga standarder och samarbete med veterinärnäringsmässiga experter, något du hittar i vårt utbud.
Vi har följt professorns råd: Om en hundfoderproducent som tillverkar veganskt foder inte kan svara på enkla frågor avstår vi och söker andra alternativ.

2) Gradvis övergång över några veckor

Gör övergången gradvis över några veckor för att ge matsmältningsenzymer och magtarmsbakterier möjlighet att anpassa sig till den nya kosten. Detta minskar risken för negativa matsmältningsproblem, som till exempel diarré. 

Meatless Muttday och flexiterianhunden - Den nyfiknes första steg mot hållbarhet

För de som är tveksamma att göra en fullständig övergång för sina hundar hoppas vi att flexitarianism kan vara ett bra första steg mot hållbarhet.

Hos Vecanis respekterar vi att människor och hundar kan vara försiktiga och gradvis utforska växtbaserade alternativ.
Vi tror på små steg som kan leda till betydande förändringar.  

Har ni hört talas om Meatless Muttday?
Kanske kan Meatless Muttday bli det hundvänliga motsvarigheten till köttfri måndag, där man utforskar att ge hunden en dag i veckan utan animaliska produkter. Vi är här för att stödja er på vägen till en mer miljövänlig och hälsosam framtid för ert älskade sällskapsdjur. Ni är alltid välkomna att maila oss för stöd och rådgivning.

Sugen på rabatter och uppdateringar? Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish

© 2024 Vecanis Powered by Quickbutik