Kan hundar äta tranbär? - Tre fördelar med tranbär för hundar

Kan hundar äta tranbär? - Tre fördelar med tranbär för hundar

8/04, 2024

Så... Kan de äta äta tranbär?

Ja, tranbär är helt säkra för de flesta hundar.
Tranbär är en superfood full av antioxidanter som erbjuder många hälsofördelar. Håll dig till att ge din hund färska tranbär eller torkade tranbär, så länge de inte är processade med tillsatt socker eller konstgjorda sötningsmedel (såsom xylitol). Var försiktig när du introducerar nya livsmedel i din hunds diet. Även om tranbär är bra för hundar kan stora mängder orsaka magbesvär.

Fördelar med att ge din hund tranbär

Det finns flera anmärkningsvärda fördelar med att ge tranbär till din hund:

  • Tranbär är fulla av antioxidanter som erbjuder många hälsofördelar till din hund.
    Proanthocyanidiner skyddar din hunds tänder genom att förhindra uppbyggnad av plack och tandsten. Quercetin bidrar till att förebygga inflammation, högt blodtryck och matallergier. Tranbär är också rika på kalium och mangan, vilket främjar tillväxt och starka ben.

  • Tranbär förbättrar blåshälsan genom att proanthocyanidiner kan hjälpa till att förhindra tillväxten av bakterier som är ansvariga för urinvägsinfektioner (såsom E. coli) från att fästa vid blåsväggen. Hundar som lider av kroniska urinvägsinfektioner kan dra nytta av tillsatsen av tranbärsextrakt eller tranbärstillskott i deras hundfoder.

  • Tranbär stödjer ett hälsosamt immunsystem då tranbär innehåller vitamin E, C och K. Vitamin E kan hjälpa till att minska risken för hjärtsjukdom hos din hund. Vitamin C fångar fria radikaler, minskar inflammation och hjälper till med kognitiv åldrande. Vitamin K stödjer hjärthälsan genom att minska risken för blodproppar.

Kan tranbär göra din hund sjuk?

Tranbär är icke-giftiga för hundar och utgör inte en inneboende risk för din hunds hälsa. Men om din hund äter en stor mängd tranbär kan de uppleva allvarlig magvärk. Tranbärsjuice (även osötad tranbärsjuice) innehåller vanligtvis en blandning av druvjuice, vilket är giftigt för hundar. Om det förtärs kan biverkningar inkludera diarré, kräkningar och magbesvär.

Upptäck vårt veganska och till stor del hypoallergena utbud av produkter med tranbär på Vecanis webbshop: https://vecanis.se/shop/search?s=tranbärSugen på rabatter och uppdateringar? Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish

© 2024 Vecanis Powered by Quickbutik