Thundershirt XXL419 SEK

199 SEK

Thundershirts patentsökta design använder ett milt, konstant tryck på hundens bål och detta tryck har en fantastisk lugnande effekt på de flesta hundar. Tryck har använts under många år för att framgångsrikt minska ångest på både djur och människor. I likhet med föräldrar som lindar in sitt spädbarn och människor med autism, som använder tryck för att lindra ihållande ångest.

Använd Thundershirt mot:

 • Rädsla för åska
 • Nyårsrädsla
 • Nervositet i samband med veterinärbesök
 • Skällande
 • Generellt träningsredskap
 • Ljudkänslighet
 • Separationsångest
 • Bil- eller reseångest
 • Retbarhet
 • Rädsla för hundburen
 • Allmän rädsla
 • Koppeldragning

För många typer av ångest, kräver inte Thundershirt någon träning för att vara en effektiv lösning. Många hundar kommer att uppvisa minskade eller eliminerade symptom efter första användningen av Thundershirt. Vissa hundar behöver tre eller fyra användningar innan de börjar visa en förbättring.

Initial prövning & konditionering
När du först får din Thundershirt rekommenderar vi följande steg när din hund INTE känner ångest:
1. Innan du sätter Thundershirt på din hund för första gången, erbjud en liten godbit och använd den vikta Thundershirt som en “tallrik”.
Hundar blir vanligtvis mer bekväma och förtroendefulla med någonting de associerar med mat.
2. Sedan är det bara att följa de “Prövningsinstruktioner”. Lämna Thundershirt på i 5-10 minuter.

Att följa dessa enkla instruktioner tillåter dig att lära dig hur man använder Thundershirt när hunden är lugn och hjälper till att undvika risken att den skulle börja associera Thundershirt med det som stör. Det kan också vara fördelaktigt att sätta på Thundershirt var 4-8:e vecka i frånvaro av ångest.

Efter prövning & konditionering
1. När ett orosmoment dyker upp eller redan finns (t.ex. åska närmar sig) sätt Thundershirt på din hund. Observera resultatet. Många hundar behöver ingen ytterligare behandling för många typer av ångest. Om du inte är nöjd med förbättringen, fortsätt till nästa steg.
2. Om din hunds ångest behöver ytterligare behandling rekommenderar vi en integration av Thundershirt i ett träningsprogram.

Färg: Grå

Storlek: Bröstmått: Vikt:
XXS      23 - 33 cm    < 4 kg
XS        33 - 43 cm    4-6 kg
S          43 - 53 cm   7-11 kg
M          53 - 64 cm  12-18 kg
L          64 - 76 cm   19-29 kg
XL        76 - 94 cm   30-50 kg
XXL      94 - 127 cm   > 50 kg

Egen kommentar

Vår uppfattning om produkten är att den kan hjälpa vissa hundar. Är de generellt ängsliga så kan denna produkt dämpa ångesten så att man kan träna hunden. Så kombinationen av Thundershirt och träning, exempelvis motbetingning kan lära hunden att överkomma sina rädslor. Är hunden självsäker och har lätt för aggressivitet så är effekten av Thundershirt inte lika effektiv. Så vårt råd är att använda Thundershirt i kombination med beteendeträning. Ta kontakt med en bra hundpsykolog eller beteendetränare i din närhet som givetvis jobbar med moderna, vetenskapliga och etiska riktlinjer.