Naturbalans / Blåstång, Persilja & Mynta 200g

199 SEK

169 SEK

BLÅSTÅNG PERSILJA & MYNTA innehåller:

Blåstång (Fucus Vesiculosus), Persilja, Mynta

Fucus Vesiculosus, allmänt kallad blåstång, är en brunalg som är välkänd för sina många goda egenskaper. Den är mycket rik på vitaminer, mineraler, spårämnen, aminosyror och essentiella fettsyror - allt i rätt balans och i en organiskt bunden, lättupptaglig form. Blåstång innehåller också alginater - en polysackarid som är rikligt förekommande i brunalgers cellväggar - som har förmågan att hämma kroppens upptag av tungmetaller och förorenande ämnen. Tungmetallerna och föroreningarna binds och försvinner sedan ut genom tarmen. På samma sätt har alginaterna förmågan att binda föroreningar i munnen och föra dem med sig ut den naturliga vägen. Blåstång är också rik på Omega3 som har en antiinflammatorisk effekt.

BLÅSTÅNG PERSILJA & MYNTA innehåller också persilja och mynta som båda är välkända för god påverkan på matsmältningen och för att bidra till frisk andedräkt.

Daglig dosering:
 > 10 kg samt katt:  ½ kryddmått
 10 - 20 kg: 1 kryddmått
 20 - 30 kg: 1½ kryddmått
 30 - 40 kg: 2 kryddmått


200 gram räcker till:
> 10 kg samt katt: Ca.660 dagar
10 - 20 kg: Ca.330 dagar
20 - 30 kg: Ca.220
30 - 40 kg: Ca.165 dagar


På grund av sitt höga jodinnehåll bör inte BLÅSTÅNG PERSILJA & MYNTA ges till dräktiga/digivande tikar/honor, djur under 3 månader eller till djur med överaktiv sköldkörtel.